Förbättra tillvaron för dig och den du bryr dig om

Balans

Vi har många delar i livet som ska balanseras för att få livspusslet att gå ihop. Vi vill också betona vikten av att skapa en hållbar vardag för alla anhöriga. Här ger vi några tips som kanske kan hjälpa dig och andra anhöriga att hitta sätt att samarbeta kring den närstående som ni bryr er om.

Skriv en lista

Skriv gärna ner en lista med alla aktiviteter som ni ser behov av. Det kan vara så mycket olika saker och alla kan bidra på olika sätt. Någon är bra på att åka och handla och en annan att se till att den närstående får motion och bra mat. Tänk på behov som sällskap, stimulans, personlig omvårdnad, läkarbesök och praktiska saker i hemmet. Skriv ner allt ni kommer på och fyll på om ni kommer på mer.

Samarbeta och dela på ansvaret

Låt inte en person vara den som gör det mesta utan dela upp omsorgen mellan er. Var ett team som arbetar tillsammans så att det blir kvalitet och omväxling i den tid ni har med er närstående.

Lättillgänglighet

Samla alla kontaktuppgifter och inplanerade aktiviteter på ett ställe som alla anhöriga i teamet kan komma åt. Genom att göra det underlättar ni för alla att hjälpa till. Ni kan också gå in i verktyget och se de senaste uppdateringarna som gjorts och lägga till nya saker när ni kommer på dem. Det är viktigt att tänka på er närståendes integritet och inte skriva känslig information och att se till att välja ett verktyg där data sparas på en säker plats.

När vi skapat och utvecklat Bryr så har det alltid varit en prioritering för oss eftersom våra användares integritet är viktig för oss.

Dela artikeln på sociala medier

Rekommenderade artiklar